ŽKK Trešnjevka 2009

Vijesti

U16 – – finale PH – ZLATO JE NAŠE!!!!

U odličnoj i zanimljivoj utakmici finala susreli smo se sa ekipom Zadra. Uspavani ulazak u susret doveo je Zadar do vodstva od 8:2 u 4. minuti susreta da bi u nastavku četvrtine preko raspoložene Marte Ostojić uspjeli poloviti konce i završiti prvi dio sa minimalnom prednošću. Slijedeće dvije dionice protekle su u vrlo izjednačenoj borbi, da bi naše djevojke zadnjih 7-8 minuta na krilima Nike Mühl i Franke Zadro uspjele prelomiti susret i otići na dvoznamenkastu, za suparnika nedostižnu razliku. Zadar je veći dio susreta održavao razliku sa vanjskim šutom (7 trica), ali ovaj put presudan se pokazao naš zonski presing koji im je zadavao puno problema tijekom cijelog drugog poluvremena.

Sve cure dale su svoj maksimum, uložile su puno truda i energije tokom cijele sezone i na koncu rezultat nije izostao. Ujedno čestitamo i stručnom stožeru na čelu sa Šimom Vidakovićem i Danicom Talajić, i svim ostalim trenerima i fizioterapeutu koji su bili curama na raspolaganju. Interesantan podatak je da su cure do ovog rezultata došle bez ijednog poraza u ovogodišnjoj kadetskoj sezoni (14 pobjeda u nizu).

Uz kolektivno zlato i veliki pehar, u naše vitrine odlaze i neka individualna priznanja. Nika Mühl proglašena je za najbolju igračicu završnog turnira. Marta Ostojić i Nika Mühl nalaze se u petorci turnira, a Marta Ostojić je podijelila titulu najboljeg strijelca završnice. Čestitke i njima!

Čestitamo svim ekipama koje su izborile završni turnir, posebno ekipi Zadra na fer i korektnoj borbi u finalnom susretu, i zahvaljujemo svim navijačima koji su nas bodrili tokom protekla dva dana!!!
– – – – – – – – – – – – –
TREŠNJEVKA 2009 – ZADAR 71:58 (18:14, 13:19, 21:18, 19:7)
Trešnjevka 2009: Bilić 8, Zadro 11, Savić 1, Marić 2, N. Mühl 19, Perić 2, H. Mühl 2, Ostojić 19, Konjević, Žaja, Jurič 7, Šijaković.
Zadar: Žugić, Oštrić 14, Gardijan 12, Mandić 14, Jelenković 18, Budija, Prenđa, Đaković, Svorcina, Jadrijev, Domijan, Kanjer.
– – – – – –
MVP turnira
Nika Mühl – Trešnjevka 2009
– – – – – –
Petorka turnira
Marta Ostojić (Trešnjevka 2009), Nika Mühl (Trešnjevka 2009), Nika Jelenković (Zadar), Ana Mandić (Zadar), Martina Jurić (Vodice)
– – – – – –
Najbolji strijelac turnira:
Marta Ostojić (Trešnjevka 2009) i Martina Jurić (Vodice)