ŽKK Trešnjevka 2009

Vijesti

Osvrt na prestojeću završnicu kupa Ružice Meglaj Rimac glavnog trenera A1 ekipe Deana Nemeca

Kup – Osvrt na prestojeću završnicu kupa Ružice Meglaj Rimac i kratki presjek dosadašnjeg dijela sezone ponudio nam je trener seniorske ekipe Dean Nemec:

“Tijekom predstojećeg vikenda očekuje nas sa seniorskom ekipom odlazak na završnicu Kupa Ružice Meglaj Rimac u Omišu.

U polufinalu igramo sa Pulom i premda svi očekujemo finale, da bi se u njega ušlo, na ovakvim turnirima treba i zaista pobijediti u polufinalu i potvrditi očekivanja.

Dva puta smo ove sezone porazili Pulu, ali u takvoj eliminacijskoj utakmici za finale kupa to ništa ne znači. Morat ćemo se dobro oznojiti, pružiti dobru igru i vjerovati u svoje mogućnosti.

Daleko smo najmlađa ekipa na završnici sa samo dvije seniorke, sedam juniorki i tri kadetkinje u sastavu i tu činjenicu treba imati na umu. Kad pobjeđujemo radimo to sa velikim trudom, puno trčanja i uz veliku motivaciju što će i na završnici Kupa trebati pokazati.

Dvije seniorke Lelas i Vujadinović tek su ovaj tjedan počele trenirati nakon tri tjedna pauze te treba vidjeti u kakvoj su zaista formi iako su motivirano i predano radile bez lopte u periodu trajanja ozljede.

U cjelini na korak smo do cilja koji smo postavili uoči sezone da igramo finala Kupa i Prvenstva, ali zadnji koraci blizu cilja uvijek su najteži.

Dakako probat cemo i bolje, na sam vrh, ali o tome ćemo pričati kad ostvarimo zadano, a i tada treba biti hrabar i pametan i spreman na pothvate. No, zato i treniramo i spremamo se. Da bismo bili spremni na izazov poduhvata…

Završni turnir Kupa na neki je način i prvi vrhunac ove sezone. No sa zadovoljstvom se možemo osvrnuti na dosad učinjeno. U svim natjecanjima mlađih kategorija trenutno smo na prvom mjestu. Juniorke, kadetkinje i mlađe kadetkinje nisu jos izgubile utakmicu u ovoj sezoni. U međunarodnoj WABA ligi u konkrenciji U17 osvojili smo prvo mjesto, kod U15 drugo.
Sa juniorkama i kadetkinjama u drugoj ekipi kluba prvi smo dva kola prije kraja A2 lige uz samo jedan poraz u sezoni.

U A1 imamo kolo prije kraja Prvenstva samo dva poraza u sezoni od prvoplasiranog Medveščaka.
Uz činjenicu da smo u Dubrovniku i Šibeniku pobjedili u gostima igrajući samo sa juniorkama i kadetkinjama.
Dakle razloga za zadovoljstvo je puno, ali vjerujemo da možemo još i bolje u preostalom dijelu sezone…

Prva prilika je već u Omišu ovaj vikend.”